Idén till ExPaddle - Wanja Bellander

Hösten 2013 satt jag på ett strandcafé i Las Palmas och såg några som tränade Stand Up Paddling, SUP, ute på havet. Det såg väldigt effektivt ut... Det borde man kunna göra på land - och även på vintern. Sagt och gjort. Väl hemma började jag experimentera med en stång och ett gummiband. Jag gjorde en prototyp av en paddel och sen var ExPaddle skapad. Min produkt skulle ha paddelhandtag i vardera änden för att vara greppvänlig och möjliggöra många olika övningar. Den skulle vara skön att hålla i och tillverkad i naturmaterial. Varumärket ExPaddle fick den som en förkortning för Excercise Paddle, dvs en paddel för träning/motion.

”Igenkänningsfaktorn” är viktig. Att direkt förstå hur ExPaddle kan användas innebär att man snabbt kommer igång. Det finns en film, som också ligger på YouTube som visar olika alternativa övningar. Sen är det enkelt att själv komma på nya!

Min tanke med ExPaddle är att den används i hemmiljö för att stärka framförallt bålmuskulaturen, mage/rygg, eller core som det heter på ”fackspråk”. Musklerna i armar och ben får självklart också bra träning.  

ExPaddle har testats på GIH och resultatet var mycket positivt. Den bålrotation man kan göra med ExPaddle var till och med mer effektiv än då testpersonen använde utrustningen som finns på GIH, se omdöme från GIH, 
Hösten 2016 har ExPaddle utvärderats av fysioterapeuter på en rehabavdelning på Danderyds sjukhus, också där med mycket gott resultat, se flik Danderyd Rehab

ExPaddle tillverkas av ett välkänt företag och samarbete finns med rehabföretag och sjukgymnaster.
Registrerat varumärke samt svenskt och europeiskt designskydd finns.
ExPaddle säljs via Binnovas E-butik.

Binnova och ExPaddle är med i Hjälpmedelskatalogen.
Den katalog som visar ett samlat utbud av produkter från hjälpmedelsföretag i Sverige.
I den kan kommuner, landsting och privatpersoner hitta produkter, samlade på ett och samma ställe. Man får enkelt och snabbt en uppfattning om var företaget finns samt en länk till företagets egna webbplats, där hela utbudet exponeras.