Danderyds Sjukhus - avdelningen för innovation
har utvärderat ExPaddle.

Man har låtit fysioteraputer på rehabavdelningen testa ExPaddle tillsammans med sina patienter. Resultatet var mycket positivt.

Några citat: 

Finner ni behov av träningsredskapet ExPaddle? ”Ja, produkten möjliggör för fler träningsmöjligheter och det är lättare att hitta det man vill med träningen. Exempel på detta är att lättare hitta stabiliteten i bålen, rörligheten i skuldror, styrka, hållning och bättre cirkulation. Produkten är även lätt att sprita av."

Ytterligare användningsområden både inom och utanför sjukvården? ”ExPaddle skulle kunna användas inom friskvård, eller som träningsredskap vid minigympa på arbetstid för kontorsjobb .” 

Slutsats 
"I denna första översikt ser det ut som att det finns ett behov av träningsredskapet ExPaddle inom rehabilitering och för patientträning i hemmiljöer. Det man fann unikt med produkten i denna översikt är paddeln och fästkulan. Paddeln är unik då det underlättar för kroppen att hitta musklerna man vill träna och förenklar greppen för handlederna. Fästkulan möjliggör träningen hemma."